En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Çift yangın bapları, koridorlarda ve koskocaman odalara girişlerde bulunanlar kabil daha geniş açıklıkları kapatmak sinein kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, henüz geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer yağdırmak üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan bünyelabilir. Genellikle 30 ila 120 an ortada mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve sorunaretler kullanılır.
Esas özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok faik sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanların emin bir şekilde birçokmalarını sağlar ve herhangi bir yangın takkadak binadan tam çıkış için kullanılması gerekir.
Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir verişi gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları yoğun sima topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.
Yangın kabilinden ivedili durumlarda içeriden hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket olmayan bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini kucakeriye hapseder.
İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin tıknaz halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel hava önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;
Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme buyurmak derunin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden mesuliyetli özel kuruluşlardan kuruntu dercetmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari dokumasına uygun yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına munis türler tercih edilebilir.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması yangın kapısı önemli olmaktadır.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına metanet dereceleri dahil çıkmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını sağlamlar.
Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların canını kurtardığında elan dobra anlaşılacaktır.
Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.
Yangın bapları; son tabaka itimatlı ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra dirim alanlarında kendisine durum bulur. Essah bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonrasında nitelikli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa bakılarak testi yapan yerleşmişş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.
Ilenmeşap yangın kapıları, ananevi görünümleri ve oturaklı mimariları haysiyetiyle hem ev hem bile ticari ortamlarda popülerdir. Ekseriya yangına dayanıklı ahşaptan veya kompozit bir malzemeden gestaltlmış mevsuk bir çekirdeğe sahiptirler ve alelumum iç dekora uyması bağırsakin istila yahut laminatlarla tamamlanırlar.